Recenzija

V branje priporočamo recenzijo knjige Dodo se pogovarja: vodnik po psihoterapiji, ki jo je na svojem blogu zapisal izr. prof. dr. Blaž Mesec.

V svojem zapisu je med drugim ovrednotil relevantnost priročnika za področje socialnega dela: ”Sploh ne gre samo za informacijo o sosednjem strokovnem področju. Na trenutke imamo vtis, da beremo knjigo o načelih in metodiki socialnega dela. … Obe stroki si predstavljamo v Vennovem diagramu kot dva kroga s skupnim presečiščem. Skupen jima je poudarek na samopomoči oziroma samozdravljenju (v socialnem delu »pomoč do samopomoči«) in pojmovanje o zaupnem odnosu med socialnim delavcem ali terapevtom in klientom kot osnovnem dejavniku pomoči oziroma zdravljenja. Skupno jima je tudi pojmovanje odnosa z vsakim klientom kot edinstvenega delovnega projekta pomoči, »ukrojenega« prav zanj, v sodelovanju klienta in socialnega delavca ali terapevta. Razlikujeta pa se obe stroki po naravi težav, ki jih obravnavata in po namenu obravnave. …”

Zaključil pa je zapis takole: ,,…knjižica o psihoterapiji za telebane je vsebinsko in oblikovno taka, da jo z užitkom vzameš v roke in s pridom predelaš. Sam pri sebi bi jo kar razglasil za najbolj privlačno in najbolj tehtno knjigo leta 2022/23 na našem strokovnem področju – dodo se mogoče ne bi strinjal s takim tekmovanjem; sploh pa bi tudi njega prevzela zelena zavist, če bi knjigi podelili ibisa (Threskiornis aethiopica), znamenje egipčanskega boga znanosti Tota. Toliko o ornitologiji.”

izr. prof. dr. Blaž Mesec

Celoten zapis si lahko preberete na povezavi: 
https://begotnice-blazx.blogspot.com/2023/01/dodo-o-psihoterapiji.html

Predhodni prispevek

Dodo sporoča: ,,Klient je glavni junak terapije!”

Naslednji prispevek

Dodo nastopil v intervjuju na nacionalni televiziji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja